Petz Ágnes

Petz Ágnes

Hány éve dolgozik a praxisban
10
Hány éve asszisztens
10
Történet, jellemzés, ajánlás

Bár magasabb végzettséggel rendelkezik szívügye az állatorvosi asszisztens hívatás. Három Rendelőmben dolgozva minden állatorvosom tiszteli szereti. Német nyelvvizsgával és Angol társalgási szintjével nyelvtudása hasznos a munkája során. Folyamatosan részt vesz külföldi asszisztensi programokban. Segíti munkájával menhelyek kutyáinak megmentését. Profi altatásban és műtétek előkészítésében monitorizálásban. Precíz tudását folyamatosan fejleszti. Könyvet irt Az agarász vizsga címmel. Rendszeresen cikket közölt a Vadászkutya és Egyéb kutya Újságokban. Környezetgazdálkodási Agrármérnök, Vadgazda Szakmérnök.

Jelölt bemutatkozása

Eredetileg környezetgazdálkodási agrármérnökként és vadgazda szakmérnökként végeztem, jelenleg állatorvos asszisztensként találtam meg a helyem. A vadászattal, vadgazdálkodással kapcsolatos tevékenységek azért nem maradnak ki az életemből. Vadászati alkalmassági bíróként nagyon sok helyre van szerencsém eljutni vadászkutyákat vizsgáztatni.

Párommal magyar agarakat tenyésztünk. A munkán kívüli időmet az agaraink és a többi állatunk körüli teendők töltik ki. Szoros kapcsolatot tartunk a tőlünk származó agarak gazdáival, támogatjuk őket bármilyen jellegű kihívás elé is állítják őket agaraik. Igazi nagycsaládi hangulat alakult ki közöttünk. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy több tőlünk származó magyar agár lett már Coursing Európa Bajnoka hazánknak. Idén pedig a Megyei értéktárba is beválasztották kennelünket. Rendszeresen veszünk részt fajtabemutatókon kutyáinkkal. Vadászati rendezvényeken, iskolákban, televíziós és rádiós műsorokban népszerűsítjük a fajtát. Ugyanebben a témában többször felkértek már konferenciákon való előadásra, írok cikkeket és egy agarász vadászati témájú tankönyv társszerkesztője vagyok. Jó érzéssel tölt el, hogy miután az egész magánéletem az állatok körül forog, munkám is állatokhoz köthető. Külön öröm, hogy segítő jellegű munkakörben dolgozok. Sok pozitív energiát ad a mindennapokra. Ráadásul a munkahelyemen szerzett ismeretek sokat segítenek saját állományunk körül. A magánéletem során szerzett tapasztalataimat pedig jól tudom hasznosítani asszisztensi munkakörömben. Úgy érzem, helyt tudok állni, ha konkrétan az állattal kell is foglalkozni, illetve az adminisztrációs tevékenységek terén is. Mondhatom, hogy így tud teljes egész lenni az életem. Azt hiszem, én igazán állíthatom: a munkám a hobbim és a hobbim a munkám.

Miért szereted a munkád, munkahelyed?

Munkahelyemen jó kollegiális viszonyt tudtam kialakítani. Szeretem, hogy sokan vagyunk és sokfélék. Ilyen formán mindenki megtalálhatja, amiben ő maga a legjobb. Illetve egymás hiányosságait jól ki tudjuk egészíteni. Feladat sose marad elvégzetlenül. Nálunk egységben az erő.

Szakmai vágyak, tervek

Mostanában egyre többször jön be az életembe a kutya fizioterápia. Nagyon tetszik az ezzel elérhető eredmény. Főleg, hogy - a mára megöregedett agarainkon - saját tapasztalatból tudom az eredményességét, hatékonyságát. Terveim között szerepel az ezzel kapcsolatos információbővítés. Esetleg a későbbiekben saját magam is szívesen gyakorolnám valamilyen formában a kisállat fizioterápiát.

Praxis
Pegi-vet Kft
Dombóvár, Kaposvár
Jelölő neve
Dr. Pelbát József
Jelölő beosztása
praxisvezető állatorvos