Tőkés Lorenza

Tőkés Lorenza

Hány éve dolgozik a praxisban
3
Hány éve asszisztens
3
Történet, jellemzés, ajánlás

Tőkés Lorenza 2013-ban végzett a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskolában. 2014.01.12-én állatorvosi és állategészségügyi szaksegéd szakképesítést szerzett a Vezér Állategészségügyi Centrumban, Debrecenben. 2015 nyarán jelentkezett a Net Vet Kft Rendelőintézetébe asszisztensnek. Motivációs levelében leírta, hogy a felelősségteljes hozzáállását, precizitását, folyamatos tanulási vágyát tartja az erősségeinek, ezt az utóbbi években igazolta is a munkájával. Lorenza 3 éve dolgozik a rendelőben. Kezdetektől kitűnt szorgalmával, a naponta újra és újra jelentkező szakmai kihívásokkal szemben megmutatkozó alázatával. Jó kézügyességének, tanulékonyságának köszönhetően gyorsan fejlődött, hasznos segítséggé vált. Akadálymentesen beilleszkedett a már meglévő asszisztensi gárdába, segítőkészségét, munkabírását kollégái is elismerik. Az ambuláns betegellátáson kívül a műtéti előkészületeknél, a szemészeti, fogászati szakrendeléseken segítséget nyújt, önálló munkát is végez. A tulajdonosokkal jól kommunikál, kiegyensúlyozott személyiségével rájuk is jó hatással van a nehéz helyzetekben. Mindennapos tevékenységét tisztelettudás és türelem jellemzi. Szakmailag kritikus helyzetekben is képes megőrizni higgadtságát, ezáltal rövid idő alatt megtalálni a megoldáshoz vezető legrövidebb utat. Emberi tulajdonságai, szakmai hozzáállása és tudása alapján érdemesnek tartjuk az Év Állatgyógyászati Asszisztense Díj elnyerésére.

Tőkés Lorenza nevezését a rendelőben dolgozó állatorvosok egyöntetűen támogatták:

dr. Nagy Elek, dr. Nagy Zsolt, dr. Toldi Éva, dr. Nagy Otília, dr. Török Viktor, dr. Szűcs Tamás, dr. Krizsán János, dr. Makszin Vivien

Jelölt bemutatkozása

Nagy megtiszteltetésként ért, mikor megtudtam engem is jelöltek erre az elismerő díjra és remélem, méltónak találnak majd az Év Állatgyógyászati Asszisztense Díj elnyerésére. Tőkés Lorenza Adél vagyok, 24 éves, debreceni lakos. 13 éve boldog kutyatulajdonos és immáron 3 és fél éve a Net Vet Állatorvosi Rendelőintézet csapatának a tagja.

Miután 2013-ban a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskolában megszereztem érettségimet, tudtam, hogy nem közgazdasági irányvonalon akarom tovább folytatni jövőmet illetve tanulmányaimat. Már gyermekkoromban megmutatkozott, hogy mennyire érdekelnek az állatok és ez a lelkesedés felnőttként sem hagyott alább. Így a kötelező tanulmányaim elvégzése után sikeres vizsgát tettem, mint állatorvosi szaksegéd a debreceni Vezér Állategészségügyi Centrumban, majd nagy örömömre felvételt nyertem a Net Vet Állatorvosi Rendelőintézetbe. Örömteli lendülettel és szakmai alázattal csatlakoztam a cég mindennapi munkájához 2015 nyarán. Napi rutinom és célom közé tartozik, hogy eleget tegyek mind a gazdik, mind a kisállataik teljes körű állategészségügyi igényeinek. Amit megtanultam az utóbbi bő 3 év alatt, hogy ehhez a szakmához elengedhetetlen a türelem, a higgadtság és a folyamatos szakmai fejlődés. Mindennapi munkám során ezeknek igyekszem eleget tenni.

Miért szereted a munkád, munkahelyed?

Hálás vagyok, hogy egy olyan rendelőintézet tagja vagyok, ahol folyamatosan bővíthetem szakmai tudásom és gyakorlatom. Elsősorban szemészeti és fogászati szakrendeléseken segédkezem, de előszeretettel csatlakozom a műtéti előkészületekhez, valamint a lágysebészeti műtétekhez. Főként ezeken a területeken szeretném folyamatosan gyarapítani tudásom, előrehaladásom, melyben nagy segítségemre vannak munkatársaim. Nagyon szeretem a munkámban, hogy az emberek kis kedvenceik mielőbbi gyógyulásában segédkezhetek. Munkám során megtapasztaltam, hogy az emberek többségének ezek a kisállatok nem csupán hobbi állatok, hanem már-már családtagok, így én is ezekhez méltóan állok hozzájuk. Egy-egy negatív élményt sem kudarcként élek meg, mindinkább egy újabb kihívásként. Azon szerencsések közé tartozom, akik kijelenthetik: a munkám a hobbim.

Praxis
Net Vet Kft Állatorvosi Rendelőintézet
Debrecen
Jelölő neve
Dr. Toldi Éva
Jelölő beosztása
állatorvos