Siklós Dóra

Siklós Dóra

Hány éve dolgozik a praxisban
1
Hány éve asszisztens
1
Történet, jellemzés, ajánlás

Egy másik állatkórházban dolgozott ingyen asszisztensként, ideiglenes állatvédő és önkéntes volt a Tappancs állatmenhelyen. A szakképzésen, az oktatási centrumban ismertem meg hallgatóként. Nyári gyakorlatát kisegítő asszisztensként nálunk töltötte, majd szeptembertől kollégaként erősíti csapatunkat. Állásajánlatot abszolút a gyakorlati tapasztalataink alapján kapott praxisunkban, hozzáállása, munkamorálja és hozzáértése alapján- személyiségével is illik a csapatba.

Jelölt bemutatkozása

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy azt tehetem a hét minden napján, amit legjobban szeretek! A jelölést pedig köszönöm főnökömnek, Dr. Fekete Mónikának!

Siklós Dóra vagyok, 20 éves, Szegeden élek. Egészen pici koromtól kezdve csak az állatok érdekeltek. Mindenki mosolyogva legyintett, mondván minden kisgyerek szereti az állatokat. Csakhogy nálam ez így is maradt, sőt!

Általános iskolásként vadasparki táborokba jártam, később amint lehetőségem volt rá, ideiglenes befogadóként segítettem menhelyi kutyák örökbefogadását. Pályaválasztásra gondolva mindenki irigyelt, hogy én már egészen korán biztosan tudtam, mivel szeretnék foglalkozni.

Érettségihez közeledve keresgéltem a lehetőségeket és nagyon megörültem, amikor rátaláltam a Murmuczok Oktatási Centrumban az állatorvos asszisztensi képzésre. Boldogan jártam be az órákra, végre azt tanulhattam, ami igazán érdekelt. Miután levizsgáztam és elkezdtem munkát keresni, megtudtam, hogy Szegeden a Móravárosi Állatgyógyászati Központban asszisztenst keresnek. Jelentkeztem a munkára és pár hét próbaidő után én is állandó tagja lettem a rendelőnek. Jó érzés segíteni a rémült kis betegeknek és látni, hogyan javul az állapotuk és vidáman, egészségesen mennek haza. Felemelő érzés császármetszéskor elsőként kézben tartani a kicsiket, vigasztalni műtét után az ébredezőket. Felváltva van vicces és szomorú eset, de ettől is szép ez a hivatás.

Miért szereted a munkád, munkahelyed?

Örülök, hogy olyan helyen dolgozhatok, ahol minden nap tanulhatok valami újat, ugyanis a rendelő minden orvosa szakállatorvos. Sok különleges esettel találkozom nap, mint nap, mert Mónika bőrspecialista, Zalán ortopéd állatorvos, Nóra egzotikus kisállatorvos. A gyógyszerek között Kincső segít eligazodni, abban ő van nagyon otthon. Büszke vagyok, hogy az én tudásomra, munkámra is szükségük van a rendelőben. Jó lenne minél több rutint szerezni a különböző gyakori esetek kezelésében, hogy minél önállóbban tudjam az orvosok munkáját segíteni és a kezük alá dolgozni. Szeretném a Murmuczok Oktatási Centrum asszisztenseknek tartott továbbképzéseit is elvégezni, mert mindegyiket tudnám munkámban használni.

Praxis
Móravárosi Állatgyógyászati Központ
Szeged
Jelölő neve
Dr. Fekete Mónika
Jelölő beosztása
praxisvezető állatorvos