Tamás Éva

Tamás Éva

Hány éve dolgozik a praxisban
3
Hány éve asszisztens
11
Történet, jellemzés, ajánlás

Tamás Éva kolléganőnk 3 éve dolgozik a rendelőnkben, összesen 11 éve asszisztensként. Munkájának jelentős részében szemészeti beteg állatokat rögzít, segít a kezelésben. Ez az a területe az állatorvosi munkának, ami különösen nehéz a segítő személyzetnek, hiszen a szem vizsgálata nagyon veszélyes egyrészt az állat számára (ha például megrántja a fejét, súlyos szemsérülés történhet), de kockázatos az állatorvosnak is, hiszen nagyon közel hajol a vizsgáló orvos az állat fejéhez. Naponta szemészeti beteg állatok műtéti altatását készíti elő évek óta, valamint a műtétek utáni felügyeletet is ő látja el. Igazi csapatemberként szívén viseli és szervezi a kollégák munkabeosztását. Megbízhatósága, pontossága példátlan, az állat tulajdonosok felé kivételes empátiával fordul, maximálisan türelmes. Az állatorvosi munkaidő sokszor nem kiszámítható, gyakran halaszthatatlan beavatkozásokat kell elvégezni rendelési időn túl, vagy hétvégén, ilyen esetekben is készségesen segít, fáradhatatlanul helyt áll, és mindezt szerényen, alázatosan végzi. Utóbbi elengedhetetlen egy rendelői közösségben és az asszisztensi hivatásban. Nagyon sok éve dolgozom asszisztensekkel, de nem találkoztam még olyan segítő kollégával aki az első munkanapján úgy mozgott a rendelőben mintha már évek óta ez lenne a munkahelye, és akit az eddig együtt dolgozott 3 éve alatt nem kellett figyelmeztetni egyetlen apró dologra sem.  Ösztönösen megérzi, hogy mikor és hogyan kell segíteni, ahogyan az állatokkal való bánásmódja is példátlan: egyszerűen megérzi azt, hogy egy állattal hogyan lehet kapcsolatot teremteni, gyakran „megfoghatatlan” kutyát vagy macskát is képes nem erőből, hanem valamilyen „energiával” megnyugtatni. 

Ez egy különleges ajándék, nagyon kevesen rendelkeznek ezzel a képességgel. Éva mindezek mellett példásan megbízható, akkor nyugodt ha már 30-40 perccel előbb megérkezik a rendelőbe. Magáénak érzi a munkahelyét, és minden kollégájával megértő, igazi csapatember.  Tiszteletben tartja a „különböző” állattulajdonosok „különböző” igényeit, ahogyan az állatokkal, a gazdákkal is megtalálja a hangot, soha nem konfrontálódott egy ügyféllel sem. Gyakran nem az állatorvost, hanem őt kérik a telefonhoz…

Ajánlók: Fenyves Ildikó, Paulina Anna, Abuzant Balázs, Kapitány Réka, Hermándy Katalin, Labouff Alexander, Balogh Dalma, Kollár Elizabeth, Tölcsér Ágnes, Tihanyi András

Jelölt bemutatkozása

Tamás Éva vagyok. Vidéki gyerekként, mióta az eszemet tudom a családunkban mindig jelen voltak az állatok. Kutyát, cicát és háztáji állatokat is neveltünk. Már gyerekkoromban megtanultam az állatokkal való bánásmódot és azt, hogy ez mekkora felelősséggel jár. Akkoriban kezdtem érezni az erős kötődést irántuk. Az érettségi után Budapesten folytattam Környezetvédelmi méréstechnikusi tanulmányaimat, melyek befejezése előtt már lehetőséget kaptam, hogy állatorvosi asszisztensként elhelyezkedjek. Ez 11 évvel ezelőtt volt.

Akkoriban egy 0-24 órában működő állatkórházban dolgoztam, ahol asszisztensi, műszakvezetői és műtősnői feladatokat is elláttam. Itt tanultam meg a szakma minden csínját-bínját, így nagyon büszke vagyok erre a hét évre, amit itt eltöltöttem. Jelenlegi munkahelyemen, ahol már negyedik éve dolgozom, megismertem a szakma egy speciális területét, a kisállat szemészetet. Ez a szakirány, az eddigiekhez képest, más hozzáállást igényel. Teljes átszellemüléssel és higgadtsággal kell rögzíteni az állatot, hogy se az orvosnak, a páciensnek és a műszereknek se essék bántódása. Büszkeséggel és elégedettséggel tölt el, mikor egy hiperaktív és/vagy agresszív állatot sikerül szemészeti vizsgálathoz, komolyabb beavatkozás és erőfitoktatás nélkül, csak a puszta jelenlétemmel és természetemmel megnyugtatni, rögzíteni.

Miért szereted a munkád, munkahelyed?

Szeretem a munkámban, hogy minden eset egy új kihívást jelent. Nincsenek egyforma helyzetek, egyforma habitusú állatok és gazdik. Minden páciens más hozzáállást és szakmai tudást igényel. Az esetekben új próbatételeket látok mikor egy állatot kell rögzíteni, előkészíteni (intubálni, kanülálni,) az orvosnak segédkezni, vért venni. De mindezek mellett a legnagyobb örömet az okozza, amikor segíteni tudunk egy beteg, kiszolgáltatott állaton. A munkahelyemen szeretem a családias hangulatot, mely támogató és segítő. A korábbi munkahelyeim után végre azt érzem, hogy megtaláltam a helyem. Itt megkapom a szakmai elismerést és megbecsülést, ami számomra sokat jelent. Igyekszem kitartásommal, szorgalmammal és szakmai tudásommal hozzájárulni a rendelő mindennapjaihoz. Bár a változatos munkaidő és az ügyeleti idők néha megerőltetőek, de a gazdik öröme és hálája erőt ad és segít ennek leküzdésében. Megtapasztaltam, hogy ez a munka jó és pontos helyzetfelismerő képességet, gyakorlatias, előre gondolkodó hozzáállást igényel, ezzel is segítve az orvosok munkáját. Az évek során nagyon sok szakmai tapasztalatot szereztem, mint asszisztens és műtősnő. A jelenlegi munkahelyemen aneszteziológus asszisztensként is igyekszem helytállni. Nagyon tetszik ez a munkakör és a jövőben ezt a tudásomat is szeretném bővíteni. Szeretnék stabil munkaerővé válni, akire nem csak a Klapka csapata számíthat, hanem az egész Budapesten működő Kisállat Szemészeti szakrendelői hálózata, ahol több szakorvossal és asszisztenssel dolgozhatok együtt.

Praxis
Klapka Állatorvosi Rendelő
Budakeszi
Jelölő neve
Fenyves Ildikó
Jelölő beosztása
praxisvezető állatorvos