Kovács Anita

Kovács Anita

Hány éve dolgozik a praxisban
11
Hány éve asszisztens
11
Történet, jellemzés, ajánlás

Első munkahelye. 11 éve nem csökkenő energiával végzi a feladatait. Kiváló szervezőkészségű. Talpraesett. Vidám. Nagyon segítőkész. Az új emberek betanításában, legyen az asszisztens vagy állatorvos oroszlánrészt vállal. Én alig több mint egy éve ismerem csak, de amit leírtam, az a saját tapasztalatom vele és a munkájával kapcsolatban. Kora alapján a gyerekem lehetne, mégis mérhetetlenül tisztelem és hálás vagyok neki azért, amit és ahogy teszi a dolgát. Remélem, hogy még beférünk a jelölési időbe! Jól tud bánni az emberekkel és állatokkal, ezért már évekkel ezelőtt vezető asszisztens lett és a kórház kiterjedt háttérmunkáiban és a zökkenőmentes működtetésben kiemelten fontos szerepet játszik.

Többek között ő figyeli a gyógyszerkészletet és gondoskodik arról, hogy a zökkenőmentes munkavégzéshez mindig legyen elegendő gyógyszer, de a készletek ugyanakkor ne szökjenek fel az egekbe. Odafigyel, hogy minél gazdaságosabban működjön a praxis és az állatok gazdijait fölösleges költségek ne terheljék, a kórházat finanszírozó tulajdonosok profitáljanak a kórház működéséből, és a kórházban dolgozó asszisztensi és állatorvosi csapat tagjai is minél jobb béreket érjenek el a kiegyensúlyozott és ésszerű működésnek köszönhetően.

Egyéb információ

2014-ben jelöltek és elnyertem „Az állategészségügyért Fejér megyében” díjat, mely nagy büszkeség számomra,valamint visszajelzés, hogy amit csinálok, azt jól csinálom; a Gazdik, az Állatorvosi Kamara illetve a cég vezetősége is elégedett a munkámmal. Jövőbeli célom: a tudásomat kamatoztatni, átadni, fejlődni folyamatosan, érdekel a fizió, és hidroterápia, jövőre ebben az irányban szeretnék elmélyülni, képződni.

Jelölt bemutatkozása

Kovács Anitának hívnak, Székesfehérvárról jöttem, 33 éves vagyok. Magánéletemről röviden annyit, hogy Siófokon a Perczel Mór Gimnáziumban érettségiztem, majd Székesfehérváron idegenforgalmi szakon végeztem, középfokú nyelvvizsgám van németből. Párommal az Alpha-Vet Kft. Állatkórházában ismerkedtem meg 11 éve, idén volt az esküvőnk. Közös hobbijaink: természetjárás, horgászat-vadászat, filmezés, illetve minden, ami az állatokhoz kapcsolódik.

Kis kedvencek vesznek körül otthon is minket: kutyák, macska, teknősök, halak, csiga. Az iskola elvégzése után pár hónapig munkát kerestem, de az idegenforgalomban nem adódott megfelelő lehetőség. 2007 decemberében az Alpha-Vet Kft. asszisztenst keresett Állatkórházába. Roppant érdekes munkának hangzott, felkeltette érdeklődésemet, ezért pályáztam az állásra és nagy örömömre felvételt nyertem. Ez lett az első munkahelyem, ami úgy általában is meghatározó egy ember életében, főleg ha ilyen felelősségteljes, elhivatott szakmáról van szó, mint a mienk. Az első években 24 órában dolgoztam, ami olykor hosszúnak tűnt, de legtöbbször pillanatok alatt elillant. Ezekben az években tanultam meg kitartónak lenni, fejleszteni az állandó odafigyelés képességét, még ha fáradt is az ember az 50. beteg után éjszaka. Az évek alatt sok orvossal dolgoztam együtt, akik jöttek-mentek, és sok állategészségügyben dolgozó emberrel találkoztam, így elmondható, hogy országos szinten nagyon jó kapcsolataim vannak a szakmában, minden régi és új kollégától sokat tanultam. Természetesen évente több továbbképzésen, konferencián veszek részt, szakújságokat, könyveket olvasok, de a legtöbbet azokból az esetekből tanul az ember, amit munkája során saját szemével lát és élőben tapasztal. Oktatókórházként működünk, így sok leendő szakmabelinek adtam át tudásomat, gyakorlatukat nálunk töltött orvosokat, asszisztenseket készítek fel. Kollégáimmal jó csapatot alkotunk, számíthatnak rám, bizalommal fordulhatnak hozzám, éjjel-nappal mindenkinek a rendelkezésére állok, elmondható, hogy vezetőasszisztensként a főorvos jobb keze vagyok, együtt koordináljuk a régió legnagyobb, legjobban felszerelt, állandó éjszakai ügyeletet is biztosító Állatkórházának működését.

Praxis
Alpha-Vet Állatkórház Kft
Székesfehérvár
Jelölő neve
Dr. Horváth Anna
Jelölő beosztása
állatorvos