info@felnottkepzes24.hu

Limitált létszámú csoportjainknak köszönhetően minden beiratkozónk kiemelt figyelmet kap.

A képzés elvégzéséhez szükséges könyveket és jegyzeteket, illetve az új szakmához illeszkedő eszközöket is mi biztosítjuk, saját fejlesztésű online tanulófelületünkkel együtt.
Oktatóink saját területük legjobbjai, akik nem félnek átadni a tudást a tanulni vágyóknak. 8 év alatt 400 diákunk támasztja ezt alá.
Olyan plusz kompetenciákat is fejlesztünk, mellyel segítjük a munkaerőpiaci elhelyezkedésedet.

MEGNÉZEM A TÖBBIT

Összeállítottuk a
GYAKRAN
ISMÉTELT
KÉRDÉSEKET
és természetesen
a válaszokat is!

Kinek ajánljuk képzésünket?
Képzésünkre elsősorban már állatorvosi asszisztensként dolgozók, vagy dolgozni vágyók jelentkezését várjuk, de az itt megszerzett tudás sokat segíthet a felelős állattartással, az állatvédelemmel a fajtamentéssel és az állatmentéssel foglalkozóknak is. Képzésünk központjában a társállatok közé tartozó KEDVENC áll.
Ez az oktatás OKJ-s képzés?
Ez a képzés nem azonos, az OKJ-ben korábban szereplő, hasonló elnevezésű képzéssel. Célunk a közel 20 éves gyakorlati tapasztalatunk átadása. A 200 órás kurzusunk kisállatspecifikus, az 500 órás kurzus az előző egészíti ki lovakkal és gazdasági haszonállatokkal.
Úgy tudom, hogy az első OKJ-t az állam támogatja. Önöknél lehetőség van az állami támogatás igénybevételéhez?
Intézményünk iskolarendszeren kívüli felnőttképző intézmény, ezért állami támogatásra nincs lehetőség.
Van bemeneteli követelmény?
A képzésünkre jelentkezőnek csatolnia kell az érettségi bizonyítvány másolatát, az I. fokú foglalkozás-egészségügyi igazolást, és a regisztrációs díj befizetési igazolását, ki kell töltenie az online jelentkezési lapot. A jelentkező személyes adatait a beiratkozás alkalmával ellenőrizzük.
Milyen egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges?
 • Képzésünk megkezdéséhez szükséges (61/1999. XII. 1.) EüM – a biológiai tényezők hatásának kitett munkavállalók egészségének védelméről) rendelet szerint az I. fokú foglalkozás-egészségügyi vizsgálat megléte.
 • A munka-alkalmassági vizsgálatot kizárólag foglalkozás-egészségügyi orvos végezheti. Ez sok esetben nem azonos a háziorvossal, bár érdemes megkérdezni, hogy esetleg rendelkezik-e foglalkozás-egészségügyi szakvizsgával.
 • A képzés gyakorlati része (akár egyéni, akár csoportos) nem kezdhető meg, fent nevezett igazolás benyújtása előtt. Mivel ez a képzéshez tartozó bemeneteli követelmények része, így kérjük a képzés megkezdése előtt, vagy legkésőbb a képzés első pár hete során beszerezni szíveskedjenek.
 • Ha szükséges, szívesen ajánljuk a MURMUCZOK Kft. szerződéses partnereit:
  ONLINE vagy személyes ügyintézéssel: Dr. Nagy Katalin Irén háziorvos, foglalkozás-egészségügyi szakorvos. Asszisztense Csépke Sándorné Ildikó foglalkozás-egészségügyi szakasszisztens. Zsebők Zoltán Szakrendelő 1183 Budapest, Thököly út 3. Rendelési ideje: Hétfő: 8-12, Kedd: 12-16, Szerda: 14-18, Csütörtök: 11-15, Péntek 8-12. Kapcsolat felvétel: email: ildicsepke@gmail.com, telefon:+3630 3036155 (hétköznap 11-15 óra között hívható). Előre kitöltendő adatlap (melyet kérünk az ildicsepke@gmail.com  ra küldeni.). Az egészségügyi alkalmassági vizsgálat díja 8 000 Ft. Amennyiben előre egyeztetett időpontban ONLINE konzultáció szükséges + 6000 Ft/alkalom, mely átutalással fizetendő az alábbi számlára közvetlenül az orvosnak: OTP 11773078-00211255 Dr Nagy Katalin Irén
  Személyes ügyintézéssel: Dr. Rurik Imre háziorvos, foglalkozás-egészségügyi szakorvos. 1201 Budapest, Vörösmarty u. 5-7. | +36-1-285-8585  – Dr. Rurik Imre. Elfogadjuk az orvos által kiállított egységes formanyomtatványt, vagy letölthető az általunk készített is az első napi iratok közül.
  Az egészségügyi alkalmassági vizsgálat díja 8 000 – 20 000 Ft között mozog.
 • Online EÜ adatlap letöltés
Milyen beadandó feladatokat kell teljesíteni az állatorvosi asszisztens-képzés során?
A képzés során feladatunk az alapvető számítástechnikai ismeretek felmérése és fejlesztése, az ügyfélkommunikáció fejlesztése, és a pontos ügyviteli adminisztráció bemutatása is. Beadandó feladataink mind ezeket a célokat szolgálják.
A regisztrációs díjat visszakaphatom, ha mégsem csatlakozom az induló csoportba?
Regisztrációs díj visszafizetésére nincs lehetőségünk, ha a jelentkező meggondolná magát, vagy akadályoztatva lenne, de a befizetéstől számított egy éven belül felhasználható hasonló képzési csoport indulásánál. A regisztrációs díj csak akkor kerülhet visszafizetésre, ha a csoport a képző intézmény hibája miatt nem indul.
Mikor vannak képzési napok?

A jelentkezők létszáma alapján évente 2 tantermi csoport indítását tervezzük.

Csoportonként 18 fő + 3 fő várólistás jelentkezőt tudunk fogadni.

A csoportok azonos óraszámmal és tematikával indulnak, a különbség az oktatási napok beosztásában lesz.

Tantermi csoportjaink előadásai hétvégén, szombaton és vasárnap, 09:00 és 17:20 óra között kerülnek megrendezésre.

Beiratkozás előtt megadjuk az oktatási napok és a vizsgák pontos időpontját.

Az egyéni gyakorlat egy része és két szóbeli vizsga biztosan hétköznap lesz, melyre esetleg szabadságot kell tartalékolni.

Megengedett hiányzás 30% azaz maximum 60 óra!

„LEVELEZŐ” önálló irányított tanulással, szintén 2-3 csoportot indítunk a jelentkezők száma alapján.

Csoportonként 18 fő + 3 fő várólistás jelentkezőt tudunk fogadni.

„LEVELEZŐ” csoportjaink online konzultációi szintén hétvégén, szombaton vagy vasárnap (10-16 óra között) esteleg péntek délután (16-21 óra között), kerülnek megrendezésre.

Beiratkozás előtt megadjuk a konzultációk és vizsgák pontos időpontját.

Az egyéni gyakorlat 100 illetve 150 óráját a lakóhelyhez legközelebb elérhető praxisban lehet teljesíteni.

A szóbeli záróvizsga biztosan hétköznap lesz, melyre esetleg szabadságot kell tartalékolni.

Megengedett hiányzás a kontaktórák 20%-a, azaz maximum 22 óra!

Meddig lehet jelentkezni az állatorvosi asszisztens-képzésre?
A képzés jelentkezési határideje a képzés kezdő dátuma. Jelentkezéseket csoportonként maximum 18 fős létszámig tudunk fogadni. (Ezen kívül 3 fő várólistára kerül.)
Miért kell érettségi bizonyítvány?

A képzésről kapott tanúsítvány az érettségivel együtt nemzetközileg honosítható.

A képzés tematikája több olyan tudományos területet is érint, illetve alapkészségeket feltételez, melyekhez elengedhetetlen az érettségi vizsga megléte. Az idő rövidsége miatt sok otthon végzendő, beadandó és kutatással egybekötött feladat lesz, melyekhez szintén szükség van a már megszerzett, biztos fogalmazási, kommunikációs és íráskészségre.

Hogy fizethetem a részvételi díjat?
Fizethet készpénzzel és átutalással is. Készpénzzel a Murmuczok Oktatási Centrum Ügyfélszolgálatán: 1184 Budapest, Lenkei utca 5.
Milyen adatokat kezelnek?
Kérjük, a jelentkezés és a regisztráció során pontos személyi adatokat adjon meg a számlázás, a nyilvántartás és a képzést záró Tanúsítvány miatt. A Murmuczok Kft. adatvédelmi nyilvántartási száma: NAIH-65801/2013. Személyes adatokat harmadik félnek nem adunk ki, és kizárólag a képzéssel és a képzés végét tanúsító Tanúsítvány kapcsolatos nyilvántartásokban használjuk, a törvényi rendelkezések betartásával.
Milyen témaköröket tartalmaz a képzési program?
 • Anatómia és élettan (állatok szervezetének általános ismerete, működése)
 • Kutyák és macskák fertőző és nem fertőző betegségei
 • Alternatív gyógymódok az állatgyógyászatban
 • Gyógyszerismeret, gyógyszerek alkalmazási módjai
 • Műszer- és eszköztan, műszeres kiegészítő vizsgálatok
 • Asszisztálási munkák rendelői környezetben, kórházi feladatok, diagnosztikai, terápiás és mintavételezési lehetőségek a kisállatpraxisban
 • Aneszteziológia, műtéttan, kutya-macska egészségmegőrző tartása és táplálása, takarmányozástan speciális igényekre
 • Kedvtelésből tartott kisállatok általános ismerete
 • Adminisztráció és dokumentáció a kisállatpraxisban, informatikai alapok és ügyfél-kommunikáció, marketing- és PR-tevékenység, pénzügyi alapok
 • Tűz-, munka- és balesetvédelem, vegyszerek és veszélyes anyagok kezelése
 • Jogi alapok, állatvédelmi jog
 • Állatjólét és állatvédelem a gyakorlatban
 • Haszonállatok gyógyászata
 • Lógyógyászat
Hogyan lehet jelentkezni?
Az állatorvosi asszisztens-képzésre online lehet jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével. Szükséges még a regisztrációs díj befizetése is, ezzel együtt foglalható le a hely az induló csoportban. A jelentkezési lap és a beérkezett regisztrációs díj után visszajelzést küldünk.
Kell-e előzetes tudás az állatorvosi asszisztens-képzéshez?
Nem kell előzetes tudás. A képzés megkezdésének előfeltétele csupán az érettségi bizonyítvány. Képzésünk teljesen kezdő szinttől épül fel.
Felmerülnek egyéb költségek az állatorvosi asszisztens-képzéshez alatt?
Kötelező költségek nem merülnek fel. A képzés során minden jegyzetet, könyvet biztosítunk. Nincs rejtett költség, amit tájékoztatóinkban vagy honlapunkon ne tüntetnénk fel.
Mi a képzés hangsúlyosabb része?

A képzés hangsúlyosabb része gyakorlat.

Tantermi képzésnél ez modulonként csoportos gyakorlatot, és 40 óra egyéni gyakorlatot is tartalmaz. A csoportos gyakorlaton a legfontosabb szakmai fogásokat mutatják be oktatóink, melyeket az egyéni gyakorlat során mindenki a saját habitusa szerint alkalmazhat.

A „LEVELEZŐ” csoportjainkban az egyéni gyakorlat 100 órájához a szükséges dokumentációt a résztvevő rendelkezésére bocsátjuk.

Van oktatási szünet?
A képzés órarendje nem tartalmaz képzési napot július-augusztus hónapban és december hónap második felében, ahogy az év közbeni piros betűs ünnepnapokat is tiszteletben tartjuk.
Mennyit hiányozhatok?

A megengedett hiányzás tantermi képzésben a teljes óraszám 30 százaléka (60 óra).

„LEVELEZŐ” csoportjainkban a megengedett hiányzás a kontaktórák 20%-a, azaz maximum 22 óra.

Hogyan tudom bepótolni, ha hiányzom egy-egy óráról?

Minden képzési napról nyomtatott jegyzetet adunk, és egyéni konzultáció is kérhető az anyag elsajátításához. A csoport tagjai az E-LEANING felületünkön folyamatosan hozzáférnek az előadások hangos felvételeihez, de oktatóik és egymás segítségére is számíthatnak a képzés ideje alatt.

Kell gyakorlati helyet keresnem?

Nem kell gyakorlati helyet keresnie senkinek, szerződött partnereinknél és nálunk is tud egyéni gyakorlati időpontokat egyeztetni. De természetesen a lakhelyhez közelebb eső, hasonló felszereltségű állatkórházban, a helyi praxisvezető engedélyével az egyéni gyakorlat bárhol elvégezhető. A gyakorlati időt is tartalmazza a képzés óraszáma, nincs ezen felül kötelezettség.

A képzés elvégzésével mire leszek jogosult?
Képzésünket a Magyar Állatorvosi Kamarával (MÁOK) közösen dolgoztuk ki. Az Állatorvosi asszisztensek munkavégzésének részletes szakmai irányelvei letölthető a Kamara honlapjáról: „Az állatorvosi asszisztens munkáját irányító, azt felügyelő állatorvos az asszisztensnek adott utasításaiért, az asszisztens személyét érintő intézkedéseiért szakmai felelősséget visel. Az állatorvosi asszisztens gyakorlati idejétől, képesítésétől és egyéb vizsgáitól függetlenül, állatorvosi tevékenységet nem végezhet. Így különösen: önállóan állatot nem vizsgálhat, leletet nem értékelhet, nem állíthat fel kórismét, nem dönthet kezelésről, nem minősíthet állatorvosi kezelést, önállóan nem nyilatkozhat kórokozóról, járványtanról, kórfejlődésről, a beteg állapotáról, kórjóslatáról.”
Milyen elhelyezkedési lehetőségei vannak egy végzett tanulónak a tanfolyam elvégzése után?
Végzett hallgatóink visszajelzése alapján egyre nagyobb igény van a szakképzett segítőkre a kisállatpraxisokban. Legfőbb munkaterületük jelenleg az állatorvosi asszisztens, petshop eladó, állatpatikai asszisztens, műtős asszisztens. Többen helyezkedtek el főállásban állatmenhelyeken, vadasparkban, vagy segítenek önkéntesként állatvédelmi szervezeteknél. Végzett diákjaink közel 10 százaléka külföldön helyezkedett el, a végzettséget tanúsító okirat célország szerinti hivatalos nyelvre fordított változatával (Anglia, Ciprus, Svájc, Ausztria, Németország, Finnország). Hivatalos fordítást fordító irodákban lehet kérni, a kész dokumentumot utána közjegyzővel kell aláírattatni.
Képzés után mennyire segítenek az álláskeresésben?

Tanulóinknak saját, zárt FB csoportunkon keresztül rendszeresen elküldjük a hozzánk befutó aktuális állásajánlatokat, sőt ajánlással is segítjük álláskeresésüket.

Mik az általános betölthető munkakörök a képzés elvégzése után?

Állategészségőr
Állat-egészségügyi asszisztens
Állat-egészségügyi szaktechnikus
Állat-egészségügyi technikus
Állatklinikai asszisztens
Állatkórházi ápoló
Állatorvosi szaksegéd (felcser)
Betegállat-gondozó
Boncolási asszisztens (állatorvosi)
Egészségügyi állatgondozó
Felcser (állatorvosi)
Gyógyszeres állatgondozó
Kutyapszichológus
Mesterséges megtermékenyítő (állatorvosi)

Az E-LEARNING képzés milyen technikai felkészültséget követel?

Az E-LEARNING anyagok eléréséhez, az online konzultációkhoz és vizsgákhoz stabil internetelérésre, laptopra vagy asztali számítógépre, és egy okostelefonra lesz szükség.

Milyen rendszeresen tartanak Bővített fokozatú sugárvédelmi képzéseket?
Felnőttképzési intézményünk 2019 óta évi 3-4 alakalommal tart ilyen hatósági képzést, jellmzően igazodva az asszisztens képzéseink órarendjébe. Fontos, hogy az egészségügyi szakmában dolgozók e tudás megszerzésével biztonságosan dolgozzanak rtg készülékekkel.

Az induló csoportokhoz igazodva alábbi időpotokra hírdettük meg Bővített fokozatú sugárvédelmi képzéseinket:

 

csop. száma 8822/BFSV
kezdés 2024. június 22. szombat 08:30-16:30
VIZSGA 2024. június 28. péntek 14:00-18:00 Bővített sugárvédelmi írásbeli és szóbeli vizsga - Salik Ádám
csop. száma 8823/BFSV
kezdés 2024. november 30. szombat 08:30-16:30
VIZSGA 2024. december 06. péntek 14:00-18:00 Bővített sugárvédelmi írásbeli és szóbeli vizsga - Salik Ádám
csop. száma 8824/BFSV
kezdés 2025. január 25. szombat 08:30-16:30
VIZSGA 2025. január 31. péntek 14:00-18:00 Bővített sugárvédelmi írásbeli és szóbeli vizsga - Salik Ádám
csop. száma 8825/BFSV
kezdés 2025. június 21. szombat 08:30-16:30
VIZSGA 2025. június 27. péntek 14:00-18:00 Bővített sugárvédelmi írásbeli és szóbeli vizsga - Salik Ádám
csop. száma 8826/BFSV
kezdés 2025. november 22. szombat 08:30-16:30
VIZSGA 2025. november 28. péntek 14:00-18:00 Bővített sugárvédelmi írásbeli és szóbeli vizsga - Salik Ádám
csop. száma 8827/BFSV
kezdés 2026. január 24. szombat 08:30-16:30
VIZSGA 2026. január 30. péntek 14:00-18:00 Bővített sugárvédelmi írásbeli és szóbeli vizsga - Salik Ádám
csop. száma 8828/BFSV
kezdés 2027. január 23. szombat 08:30-16:30
VIZSGA 2027. január 29. péntek 14:00-18:00 Bővített sugárvédelmi írásbeli és szóbeli vizsga - Salik Ádám
Frissítve : 2023. május 30.