info@felnottkepzes24.hu

Limitált létszámú csoportjainknak köszönhetően minden beiratkozónk kiemelt figyelmet kap.

A képzés elvégzéséhez szükséges könyveket és jegyzeteket, illetve az új szakmához illeszkedő eszközöket is mi biztosítjuk, saját fejlesztésű online tanulófelületünkkel együtt.
Oktatóink saját területük legjobbjai, akik nem félnek átadni a tudást a tanulni vágyóknak. 8 év alatt 400 diákunk támasztja ezt alá.
Olyan plusz kompetenciákat is fejlesztünk, mellyel segítjük a munkaerőpiaci elhelyezkedésedet.

MEGNÉZEM A TÖBBIT

Állatgyógyászati továbbképzés 2022 (tantermi & webinár)

A Murmuczok Oktatási Centrum különös hangsúlyt fektet arra, hogy mind az állatgyógyászat, mind az állatvédelem terén naprakész és hasznos ismereteket tudjon átadni az érdeklődőknek. A Továbbképzéseink témái éppen ezért évről-évre nagy népszerűségnek örvendenek. A továbbképzések formája legtöbbször tantermi keretek között valósul meg, de ha a téma úgy kívánja, „guruló” tantermi képzést szervezve olyan helyszíneket is be tudunk vonni, amik az adott témához elengedhetetlenül fontos adottságokkal rendelkeznek.

Továbbképzési programot évente kétszer szervezünk, és jellemzően a MÁOK-nál is regisztráltatjuk, így a résztvevők a Kamarai kreditpontjaikról külön igazolást kapnak. A tantermi továbbképzéseink webinárium formájában is megtekinthetők, visszanézhetők.

A következő képzésünk 2022.09.24-én indul. Jelentkezz még a mai napon, mert a férőhelyeink száma korlátozott:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Tudáskovács 2. – Lógyógyászati betekintés

tematikus továbbképzés állatorvosoknak és állatorvosi asszisztenseknek

2022. szeptember 24. szombat

1184 Budapest Lenkei utca 5. és ONLINE is

A rendezvény MÁOK által megállapított továbbképzési pontértéke:

állatorvosoknak 43 pont

Az Állatorvosi Asszisztensi Névjegyzékben lévő állatorvosi asszisztenseknek:

40 pont

A rendezvény regisztrációs száma: 78/TK/2022/MÁOK a tényleges megjelenés esetén

78/TK-Web/2022/MÁOK az online résztvevőknél

PROGRAM

08:30-tól Regisztráció

08:55-09:00 BEVEZETŐ – KÖSZÖNTŐ

09:00-09:40 Beszámoló az új állami vizsgával záródóhaszonálatokkal és lovakkal – bővített állatorvosi képzésünkről

2021-ben még csak beharangoztuk, ma pedig már túl vagyunk az első végzős csoporton, és ismerjük az állami szakképesítő vizsgák új világát is. Rövid összefoglalónkkal ezt a témát mutatjuk be, mely magyarázatot ad, a Betekintés a lógyógyászatba tematikus továbbképzésünk témaválasztására is.

Csasznek Imréné, intézményvezető – MURMUCZOK OKTATÁSI CENTRUM

40 perc

09:40-10:4Hitek és tévhitek a ló manuálterápia kapcsán

Nemcsak külföldön, hanem már hazánkban is egyre több lovas veszi igénybe lovai számára a kiegészítő terápiák csoportjába tartozó manuálterápia különböző módszereit, technikáit a jobb teljesítmény, valamint a hosszútávú egészségmegőrzés céljából, illetve a különböző sérüléseket követő rehabilitációs folyamat részeként.

Azonban számos esetben téves információk birtokában vannak a lovasok ezekkel a módszerekkel kapcsolatban, amelyek téves elvárásokhoz, valamint különbözőproblémák/elváltozások szakmailag nem megfelelő ellátásához, nem is olyan ritkán pedig különböző anatómiai struktúrák károsodásához vezet.

Előadásom célja a manuálterápia tisztázása, a különböző módszerek felsorolása és az általam alkalmazott osteoterápia rövid bemutatása (rövid történet, hatásmechanizmus, indikációk, kontraindikációk). Ezt követően pedig a főbb tévhiteket kimozdult csípő, elcsúszott csigolya,és ezek helyretétele) mutatnám be és cáfolnám meg.

Végül pedig a helytelenül végrehajtott manipulációs technikák következményeiről (túlterhelés, gyulladásos reakciók, lágyszöveti sérülések, rejtett traumák, törések, stb.) ejtenék pár szót.

dr. Tornyi Katalin, Ló-egészségügyi szakállatorvos

60 perc

10:40-10:50 SZÜNET

10:50-11:5A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) helye és szerepe a XXI. századi lógyógyászatban (akupunktúra, gyógynövény-terápia, takarmányozás- terápia)

A HKO több ezer éves múlttal rendelkező komplex egészségügyi rendszer, melynek több alappillére is van. Alapjaiban (szemléletmód, vizsgálati módszerek, kórképek elnevezése, kezelési tervek és eszközök, stb.) különbözik a nyugati orvoslástól, azonban mind a két rendszernek a célja ugyanaz: megelőzés, ha pedig már kialakult a betegség, annak az okának a felderítése, megszüntetése, a tünetek orvoslása és az egészség helyreállítása. A célhoz vezető út azonban a két rendszer esetében teljesen különböző.

A nyugati országokban a hosszú múlt ellenére a HKO módszerei az alternatív terápiás módszerek csoportjába tartozik. Itt érdemes a WHO és az MTA állásfoglalását röviden áttekintenünk.

Ezt követően pedig szeretném az akupunktúrát, a HKO gyógynövény-terápiát, valamint a HKO takarmányozás-terápiát (hatásmechanizmus, indikációk, kontraindikációk) bemutatni, illetve rávilágítani a szerepükre (lehetőségek, határok) a XXI. századi lógyógyászatban.

dr Tornyi Katalin Ló-egészségügyi szakállatorvos

60 perc

11:50-12:3EBÉDSZÜNET

12:30-13:30 Természetes hatóanyagú gyógyhatású készítmények a lógyógyászatban Esetbemutatások

Azon termékek bemutatása, melyek a hagyományos nyugati gyógyászat mellé természetes segítséget nyújtanak. Ezek a termékek 5 fő problémára fókuszálnak: pataápolás, bőr-, szőrzet ápolás, ízületek, szalagok és inak ápolása, természetes riasztószerek, táplálékkiegészítők.

MVDr. Jirí Pantucek TOPVET Csehország

60 perc

13:30-14:30 Rutin fogászati ellátás és fogmegtartó kezelések a Pannon Lógyógyászat Klinikáján

Dr. Hevesi Tibor Ákos Ph.D, dr. habil, címzetes egyetemi tanár, Lóegészségügyi szakállatorvosPannon Lógyógyászati és Rehabilitációs Szolgálat

60 perc

14:30-14:4SZÜNET

14:40-15:4Rehabilitációs kezelések és eredményeik aquatrainer segítségével

Dr. Hevesi Tibor Ákos Ph.D, dr. habil, címzetes egyetemi tanár, Lóegészségügyi szakállatorvos – Pannon Lógyógyászati és Rehabilitációs Szolgálat

60 perc

15:40-16:4“Így gyógyítunk lovakat” – Bepillantás a Pannon Lógyógyászati klinika mindennapjaiba

Dr. Ütő Dániel Sándor Lóegészségügyi szakállatorvos – Pannon Lógyógyászati és Rehabilitációs Szolgálat

60 perc

16:4Kerekasztal beszélgetés – asztal nélkül – zárs